Stichting Peerdsturen Lunteren "Lunters daagje Peerdsturen"       2e zaterdag van September!                                  "Oefen marathon"       2e zaterdag van april!                                  "Veluwe rit"       2e Pinksterdag!


Veluwe puzzelrit

Algemeen

  Een werkgroepje van de Stichting Peerdsturen in Lunteren organiseert jaarlijks in de bossen en over de heidevelden op de veluwe op 2e pinksterdag een mooie toertocht voor aanspanningen.
  Wellicht voor de meeste menners een onbekende maar toch wel uitdagende omgeving met zeer gevarieerde flora en fauna in de kenmerkende Veluwse landschappen.
  Dit betekent dat er voornamelijk over rustige zandwegen gereden wordt en rijkelijk van de prachtige natuur op de Veluwe genoten kan worden.
  Deze tocht is uitgezet als toertocht welke gereden wordt aan de hand van een routekaart met ondersteunende routebeschrijvingen en visualisaties.
  Er kan individueel gestart en gereden worden, maar men kan ook met enkele aanspanningen gezamenlijk van start gaan.
  Niet alleen het aantal en de duur van de rustpauzes, maar ook de lengte van de rit, die kan varieren van zo'n 20 tot 45 km, kunt u zelf bepalen.
  Er zijn altijd kortere noodroutes naar het inspanterrein voorhanden.
  Voor de verzorging van de aanspanning, mens en dier, moet u zelf het nodige meenemen.

Programma

  21 mei 2018 (2e Pinksterdag)
  - 10:00 - 11:00 Inspannen
  - 15:00 - 16:00 Uitspannen

Deelnemen

Locatie

  Schapendrift te Elspeet (gem. Nunspeet)

  Routebeschrijving:
  neem de afslag Nr. 14 Nunspeet/Elspeet op de A28 en volg de provinciale weg richting Elspeet. Na het bord bebouwde kom Elspeet gaat u de eerste weg rechtsaf. Dit is de Schapendrift waar we kunnen parkeren en inspannen. Voor diegenen die via Uddel of Staverden komen: ga in Elspeet richting Nunspeet en sla linksaf voordat u de bebouwde kom verlaat. De eerste weg aan de rechterkant is dan vervolgens de Schapendrift.

Toegang

  Deze tocht kent geen inschrijfgeld maar rekent op voldoende spontane bijdragen.

Horeca

  Op de inspanplaats zullen drankjes, verfrissingen en versnaperingen worden aangeboden.
  Ook zal tijdens de tussenstop het een en ander voorhanden zijn.

Sponsoring

  Voor onze sponsormogelijkheden kunt u op onze sponsor pagina kijken.

Algemene voorwaarden

  Wanneer u deelneemt aan een van de evenementen georganiseerd door Stichting Peerdsturen gaat u akkoord met de Vrijwaring